Anda akan mempelajari:
- Teknik membuat coklat couverture (coklat Grade A) dan teknik tempering yang mudah dirumah tanpa menggunakan penghawa dingin.
- Cara-cara membuat filling / inti.
- Teknik membuat coklat compound dengan pelbagai deco dan filling seperti durian, strawberry, mint, nutty, biskut oreo.
- Teknik membuat lollichoc berwarna untuk mendapatkan hasil lollichoc yang cantik dan sedap..
- Teknik membuat sebiji coklat oreo dengan menggunakan milk chocolate dan teknik mewarna yang betul.
- Cara-cara pembungkusan dan anda akan diberikan senarai nama dan alamat pembekal bahan2 coklat.
- Antara coklat yg bakal dibawa pulang, lebih kurang 60-75biji.
Yuran adalah:
- Bayaran RM 200.00 seorang.
- Deposit sebanyak RM 50.00 ke akaun kami (kami akam emailkan no akaun). Setiap pembayaran yg dibuat hendaklah CC kan ke email lilyauzchocolate@gmail.com utk tujuan pengesahan penerimaan bayaran anda. Baki yuran RM 150.00 boleh dibayar semasa menghadiri kelas.
- Nota,bekas coklat serta jamuan tengahari disediakan.
- Sila bawa apron.
- Maksimum pelajar dlm satu kelas terhad kpd 3 org sahaja.
- Kelas akan bermula dr 10pg - 5ptg (atau sehingga selesai)
- Kelas dibuka setiap hari. Anda hanya perlu memilih hari dan tarikh yg dikehendaki.
- Sila rujuk pada kalendar diatas utk memilih hari yg sesuai.
- Alamat : Blok E-1-03, Apartment Sri Puteri, Ukay Perdana, 68000 Ampang, Selangor
- Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi kami @ 012-336 9650.
*SELAMAT BELAJAR*