Pages

Tuesday, June 1, 2010

INFO KELAS COKLAT

Kelas Coklat - Hands On

Anda akan mempelajari:

  1. Teknik membuat coklat couverture (coklat Grade A) dan teknik tempering yang mudah dirumah tanpa menggunakan penghawa dingin.
  2. Cara-cara membuat filling / inti.
  3. Teknik membuat coklat compound dengan pelbagai deco dan filling seperti durian, strawberry, mint, nutty, biskut oreo.
  4. Teknik membuat lollichoc berwarna untuk mendapatkan hasil lollichoc yang cantik dan sedap..
  5. Teknik membuat sebiji coklat oreo dengan menggunakan milk chocolate dan teknik mewarna yang betul.
  6. Cara-cara pembungkusan dan anda akan diberikan senarai nama dan alamat pembekal bahan2 coklat.
  7. Antara coklat yg bakal dibawa pulang, lebih kurang 60-75biji.

Yuran adalah:
  • Bayaran RM 200.00 seorang.
  • Deposit sebanyak RM 50.00 ke akaun kami (kami akam emailkan no akaun). Setiap pembayaran yg dibuat hendaklah CC kan ke email lilyauzchocolate@gmail.com utk tujuan pengesahan penerimaan bayaran anda. Baki yuran RM 150.00 boleh dibayar semasa menghadiri kelas.
  • Nota,bekas coklat serta jamuan tengahari disediakan.
  • Sila bawa apron.
  • Maksimum pelajar dlm satu kelas terhad kpd 3 org sahaja.
  • Kelas akan bermula dr 10pg - 5ptg (atau sehingga selesai)
  • Kelas dibuka setiap hari. Anda hanya perlu memilih hari dan tarikh yg dikehendaki.
  • Sila rujuk pada kalendar diatas utk memilih hari yg sesuai.
  • Alamat : Blok E-1-03, Apartment Sri Puteri, Ukay Perdana, 68000 Ampang, Selangor
  • Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi kami @ 012-336 9650.
*SELAMAT BELAJAR*

Followers